top of page

Onderhoud van parket

Plaatsen van parket3.jpg

Uw parket reinigen

Een eerste stap om uw parketvloer goed te onderhouden, is door hem genoeg te reinigen. Als u uw parketvloer wekelijks reinigt, is het belangrijk om telkens met de juiste schoonmaakproducten te werken. Maar ook al doet u uw uiterste best, de kans dat een schuurbeurt zich ooit opdringt, krijgt u nooit helemaal weg.

Uw parket schuren

Bij kleine krassen, vlekken of kleurverschillen hoeft u niet meteen het ergste te vrezen. Meestal kunnen wij uw parket schuren op een manier die die kwaaltjes wegwerkt.

Om parket te schuren kunt u bij JS-Parket rekenen op onze jarenlange ervaring en expertise. Wij komen tot bij u met het meest professionele materiaal én met de juiste producten.

 

Als we langskomen om uw parket te schuren, verwijderen we eerst en vooral het hardnekkig vuil dat zich diep in de kloven van uw parket bevindt. Daarna halen we onze geavanceerde (schuur)machines met externe stofzuigers boven. Op die manier blijven er geen fijne stofdeeltjes achter in uw woning.

Afwerking van uw parket

 

Na het schuren van uw parketvloer, brengen we nog een beschermende laag aan. Daarvoor kunt u kiezen tussen een afwerking met lak of een afwerking met olie.

Afwerking met lak

 

Kiest u voor lak, dan bent u zeker van een onderhoudsvriendelijke nabehandeling. Dat houdt in dat u uw parket kunt onderhouden door regelmatig te dweilen met een reinigings-beschermingsmiddel. Wilt u nog een stap verder gaan en de laklaag zelf ook een beschermende laag geven? Dan kunt u uw parketvloer op de paar maanden in een polish zetten. Daarnaast geeft lak u de mogelijkheid om te gaan voor een matte, half-glanzende of glanzende look. Dankzij een extra beschermlaag na het schuren van uw parket, kunt u langer blijven genieten van het resultaat.

Afwerking met olie

 

Als tweede kunt u kiezen voor een afwerking met olie. Daardoor krijgt uw parketvloer een natuurlijke uitstraling, want olie benadrukt de structuur en kleur van het hout. Met olie is enkel een matte afwerking mogelijk. U kunt wel kiezen tussen verschillende kleuren olie, voor een lichtere of donkerdere afwerking. De olie droogt snel en zorgt voor een slijtvaste bescherming, waardoor u uw vloer zelf makkelijk kan onderhouden. Dat gebeurt het best door uw vloer af en toe met zeep te reinigen. Bijkomend kunt u uw vloer ook om de 2 à 4 jaar opnieuw laten oliën. Doordat een makkelijker onderhoud mogelijk is, is de kans dat u uw parket opnieuw moet laten schuren kleiner dan voordien.

Weet u niet voor welke afwerking u moet kiezen? Of wilt u achteraf graag vakkundig advies op maat van uw vloer? De professionals van JS-Parket helpen u graag.

 

 

Nadat wij uw parket geschuurd hebben, ziet uw vloer er weer uit als nieuw. Denkt u dat het tijd is om uw parket te schuren? Of zit u met een vraag? Wij horen het graag op 0473 77 44 23.

bottom of page