top of page

Reinigen parket

Bij de meeste mensen thuis verdwijnen één keer per week alle stoelen op tafel. Dat betekent vaak maar één ding: er wordt gekuist. En zeker voor wie thuis een parketvloer heeft liggen, is die wekelijkse schoonmaakbeurt van het grootste belang. Parket reinigen is namelijk de eerste én belangrijkste stap om lang te kunnen genieten van uw vloer.

 

Wanneer u beslist uw parket te reinigen, is het belangrijk dat u kiest voor de juiste producten. Bij de keuze van die producten is het essentieel dat u weet welk type parketvloer u heeft. Een geoliede vloer moet anders onderhouden worden dan een geboende of geverniste vloer.

 

Bij een geoliede vloer kiest u vanzelfsprekend voor een olieachtig reinigingsmiddel. Belangrijk is u zo weinig mogelijk water gebruikt. Het water zou namelijk in de groeven van uw parket kunnen indringen, waardoor de planken omhoog kunnen komen. Zorg ervoor dat u het reinigingsmiddel goed laat inwerken, om een beter resultaat te verkrijgen.

Elk type parket reinigen we anders

 

Als u thuis een geboende parketvloer heeft liggen, werkt u best met een pH-neutraal reinigingsmiddel. Let ook hier op uw watergebruik, want water en parket is geen goeie combinatie. Achteraf kunt u hier en daar wat nieuwe boenwas gebruiken of eventueel de originele boenwas opnieuw aanbrengen.

 

Als laatste is er het geverniste parket. Om te voorkomen dat de vloer zijn glans verliest, moet u af en toe een nieuwe laag vernis aanbrengen. Bij parket reinigen volstaat meestal een stofzuiger en vochtige doekjes. Ook hier zorgt u ervoor dat u zo weinig mogelijk water gebruikt.

 

Het is altijd mogelijk dat u uw parket maar blijft reinigen en er toch vuil achterblijft. Dan kunt u altijd rekenen op het vakmanschap van JS-Parket. Als uw vloer geen krassen, vlekken of kleurverschillen vertoont, volstaat een professionele reiniging. We gebruiken daarvoor een schrobmachine, waarmee we het hardnekkigste vuil van diep uit de nerven van het hout kunnen halen.

 

Uw parket laten reinigen door JS-Parket is een snelle en goedkope manier om uw parket in perfecte staat te houden. Dankzij onze expertise vermijdt u beschadigingen aan uw vloer. Achteraf zorgen we nog voor een beschermende nabehandeling en krijgt u onderhoudsadvies op maat.

 

Heeft u een vraag of wilt u graag een afspraak maken voor de reiniging van uw parket?
 

bottom of page